tisdag 28 maj 2013

Alexei Sayle & Jean Paul Gaultier

Dessa intressanta alster är av olika herrar vars primära sysselsättning inte är att spela in hitlåtar. Dock har de fått iväg en eller flera singlar och jag är nöjd att ha två av dem samlingen.

Den ena herren, Alexei Sayle minns jag från tv-serien Hemma värst (The Young Ones) där han sjöng låten "Dr Martens Boots" som det trallades på en hel del på skolgården. Denna 12" var dock med i ett annat tv-program, The Comic Strip Presents... och var även ledmotiv till ett avsnitt med samma namn. "Didn't you kill my brother (Mr Crazy mix)" från 1985 (CBS)  har väl högre underhållningsvärde än musikalisk genialitet över sig. Men den får alltid igång några på dansgolvet och lär man sig även Mr Crazys danssteg så är man hemma.

Youtube - Alexei Sayle - Didn't you kill my brother?




Herre nummer två, Jean Paul Gaultier, är betydligt kändare genom sitt bestyr med att klä den modemedvetna (och lite rikare) delen av befolkningen. Men på 80-talet unnade han sig att spela in en house-new beat-singel, "How to do that" 1988 (Fontana). Singeln spelades såklart in som video, se nedan. (Not: skivan har bara en spelbar sida, b-sidan är tom. Det gjordes även en re-mix 12" "Aow Tou Dou Zat" (Mercury) med mixar av bl.a  Norman Cook och Mantronik. )

Videon är Haute Couture all over (eller House Couture som det står på skivan).

Youtube - Jean Paul Gaultier - How to do that



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar